Oua ochi in forma de inima

Sunt momente in care avem pofta sa facem o supriza persoanei iubite, sa renuntam nitel la postarile cu mic dejun si cafelute si sa ii facem ceva deosebit.

Cum ar fi de exemplu sa facem oua ochi in forma de inima?

oua_ochi_inima_initialOK, insa daca nu avem o forma de inima cum rezolvam? Si chiar daca am avea forme siliconate, conturul nu este perfect pe o farfurie de culoare deschisa, doar pe una neagra.

Se rezolva rapid insa totul.

Ce avem nevoie gasiti mai jos (am spus eu pentru doua portii):

  • doua oua
  • doi cremwursti
  • doua scobitori
  • doua fire de patrunjel pentru ornare

Si un strop de indemanare, dar va dau toate hinturile.

oua_ochi_inima_taierePentru inceput punem cei doi cremwursti la fiert, insa avem grija sa nu ii crapam pentru ca nu facem inimi zimtate.

Scoatem pe un fund de lemn si taiem o felie mica de-a lungul, taietura devenind exteriorul inimii. Lasam insa netaiat unul dintre capete. Apoi tot ce avem de facut este sa unim cele doua parti lasand partea taiata pe exterior. Si in sfarsit punem scobitoarea pentru ca altfel va iesi ou ochi cu cremwursti lipsit de inima 🙂

oua_ochi_inima_cremwurstPunem o tigaie la incins pe foc mediu cu un strop de ulei.

Cand se incinge punem cremwurstiul in tigaie.

Vom apasa pe el si tinand apasat ca sa nu curga albusul pe dedesubt turnam incet oul. Mai intai va curge albusul si la final galbenusul

Lasam asa pana se face complet oul.

oua_ochi_inima_tigaiePutem sa punem si al doilea ou sa se faca pentru ca oricum va dura cateva minute bune si ideal ar fi ca ambele oua sa aibe aceeasi temperatura, nu unul sa fie fierbinte si celalat rece

 

Cand sunt gata ouale le putem scoate cu grija folosind o spatula siliconata pentru ca veti mai avea nevoie de tigaie si alta data, plus ca vreti sa scoateti ouale intregi.

oua_ochi_inimaPuneti pe farfurie si daca a iesit albus pe sub cremwursti decupati cu un cutit pentru ca nu este deloc estetic.

Apoi puteti scoate scobitorile  avand grija sa nu stricati ceva.

Puteti pune o frunza de patrunjel, aranjati cum credeti ca este mai util, depinde si de farfurie.

Avand in vedere ca este posibil sa nu va iasa din prima puteti exersa la inceput

Pofta buna 🙂